Stevia birçok yiyecek ve içecekte kullanılmabilmekte. Şeker kullandığınız tüm alanlarda stevia’yı da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Fındıklı kurabiyeler (hamur sepet içinde olabilir)

Malzemeler (hamur):

1 su bardağı un
80 gr margarin
Bıçak ucu stevia tozu (glikozit% 90)
1 ola
Bıçağın ucu sodayı sildi
vanilya
2 yumurta akı
100 gr öğütülmüş fındık

Hazırlanışı: Malzemelerden homojen bir hamur yoğurun ve ince yuvarlayın. Tavaya koyun, ceviz kütlesini üstüne koyun: Proteini sert bir köpükte çırpın, fındık ve çok az stevioside ekleyin.
200 ° hazır pişirin.

Süzme peynirli bisküviler (kekler dahil)

Malzemeler:

30 gr tereyağı
150 gr öğütülmüş süzme peynir
6 yemek kaşığı kepekli un
2 yumurta sarısı
1/5 çay kaşığı stevia tozu (glikozit% 90)
1/3 çay kaşığı silinmiş soda
Bıçak ucu tarçın
rendelenmiş limon kabuğu.

Hazırlanışı: Hamuru tüm malzemelerden karıştırın, soğutun. Sonra ince bir tabaka halinde açın, gerekli şekilleri kesin, bir tavaya koyun ve altın rengi pişirin.

Muzlu kek (12 adet)

Malzemeler:

2 çok olgun büyük muz (kahverengi benekli)
¾ çay kaşığı stevia özü tozu (% 95 stevioside)
1 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı buğday unu
½ çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 büyük yumurta
½ katkı maddesi veya ayran içermeyen yoğurt
1 tatlı kaşığı vanilya
½ fincan kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Fırını önceden 175-180 dereceye ısıtın. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Küçük bir kapta muzları çırpın. Stevia özü, stevia konsantresi ve limon suyu ekleyin. Kenara koyun. Unu kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzla karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı kremsi bir kütle elde edilene kadar yağla çırpın. Bu kütle yoğurda veya ayrana eklenir, vanilya eklenir. Muz kütlesi sıvı bir kütleye dönüştürülür. Sıvı kütleyi elenmiş un ile karıştırın, mümkün olduğunca az karıştırın. Kıyılmış cevizleri ekleyin. Hamuru yağlanmış bir kalıba dökün ve hazır olana kadar 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin. Hazır olup olmadığı tahta bir çubuk veya çatalla kontrol edilir: hamur çubuğa yapışmazsa – kek hazırdır. Soğutulmuş hizmet.
Not! Muzlar çok olgun değilse, kekin belirgin bir muz tadı olmayabilir.