Doğal Tadlandırıcı (stevia) bitkisinde yaprakların hasat edilme zamanı temmuz ayında başlar. Bölgenin iklim özelliklerine göre, hasat başlangıcı biraz öne veya arkaya kayabilmektedir. Toplanan yapraklar, daha sonra açık güneşli bir ortama serilerek kurumaya bırakılır. Güneşte bekletme  süresi yaprakların gevremesi suyunu %10-12 oranında kaybetmesine kadardır. Ortalama güneşli bir havada 6 saat lik bir süre yeterlidir. Kurutma işlemi 40-70 derece ısı veren ev veya sanayi tipi fırınlarda da gerçekleştirilebilir. Böylece kurutulup, suyunu kaybeden gevreyen yapraklar, evsel ortamda organik ve en sağlıklı tatlandırıcı yapılmaya uygun hale getirilmiş olur. Kurutulan yapraklar, taze yeşil yapraklara göre daha fazla tatlıdır.

 

     Üretim  planlamasından hasada kadar olan tüm süreçlerde firmamız profesyonel rehberlik hizmetleri, fide yetiştiriciliği, makina kiralamasına kadar her daim çifçilerimizin yanındayız.